Stugan..

Nu har jag gjort bort allt det duktiga för idag, spinning och promenad trots att ligga kvar i sängen kändes som ett väldigt lockande alternativ imorse. Nu ska vi iväg till stugan och slappa och äta surströmming, super mysigt! Får se om det blir lite blåbärsplock också, osett än! Dags att fara nu... Trevlig kväll alla!

Matfesten

Det blev en sväng ner på matfesten med mamma och eftersom jag försöker vara nyttig skäms jag att säga att både de ena och de andra slank ner, men så är det ju bara matfest en gång om året. Blir promenad OCH spinning imorgon som straff ;)
Jag har också varit och tankat ikväll och då såg jag en märklig syn, 5 fjortisar på en vespa och NEJ jag hade inte druckit alldeles för mycke på matfesten!

Eftermiddagsvila

Slutade jobbet 12.30 idag, skönt! Ja, men åter igen, vad gör man med all tid? Jag passade på att gå milspåret direkt jag slutade, sen handlade jag lite och åkte hem. För tidigt att börja med middag och städa gjorde jag igår så jag satte mig framför tvn och somnade, som jag alltid gör när jag ska se tv på eftermiddagen, typiskt. Hur som helst fick det tiden att gå, nu har jag ätit middag och ska klura ut vad man kan ägna resten av kvällen åt? Cykeltur kanske!

Kyckling idag igen, som Monika på jobbet brukar säga:
- Jag skulle kunna äta kyckling och lax ALLA dagar i veckan...


Dagens GI

Ledig dag idag, skönt säger många men vad ska man göra med all tid? Jag har i alla fall hinnit med en del, jag har tvättat, städat, gjort middag, GI såklart, simmat 2km, gått 8km och bakat en GI kladdkaka och nattat och läst Tzatsiki för Olivia. Imorgon skulle jag också vara ledig men det blir en stunds jobb på morgonen i alla fall. Vi ska nämligen börja packa upp alla nya märken som vi fått in, superspännande!!!

Middagen idag bestod av kassler och squash gratäng gratinerad med keso, påhittat och mycket smarrigt!


Träningvärk

Har bamsemycke träningsvärk idag (beror inte på milpromenaden utan på alla utfall som jag också gjorde igår) och dessutom hade jag core och yoga inbokat, och man får inte avboka, särskilt inte då det var det första core och yoga passet på typ två månader. Började morgonen med en promenad så att kroppen skulle kännas lite mjukare, skulle dock ändå gissa att jag kommer att ha lite halvsvårt att gå imorgon, men det spelar inte så stor roll för imorgon ska jag simma ;) Får se om träningsvärken tillåter en cykeltur också, men det återstår att se. Nu ska det bli underbart med en dusch, sen blir det pyjamas och läsa min bok som är nästan slut, spännande spännande!

Nyttig mat, träning, städning och bärplock...Duktigt va!?

Den här gången har jag bestämt mig, nu blir det fasiken inge mer skräpmat, efterätter, kakor, godis eller liknande (åtminstone inte var och varannan dag) sen ska jag försöka skära ner lite på kolhyderaterna. Funderade ett tag på camebridge igen men måste samla mig lite mer psykiskt först.
Hur som helst så har det börjat bra, idag har jag promenerat drygt 1 mil, cyklat 8 km, haft 30 min yoga och dessutom har jag ikväll varit ute i skogen och plockat hallon, sen har jag plockat vinbär och äpplen i pappas trädgård och efter det så städade jag ur bilen, gud så jag är duktig...

Här är dagens low carb middag, pestogratinerad kycklingfilé med tomat och mozarella sallad.


Flameing lamborgini

Vet ni inte vad det är? Det visste inte jag heller, fram till igår. Den eventuella utgången med Jens blev av och väl ute får jag veta att han fyller 30, panik! Men jag har ju sett folk springa runt med tomteblossdrinkar tidigare och tänkte att en sån får väl duga. Tomteblossen var slut, ny panik! Men som tur var kom Eken med en brilliant idé, nämligen *trumvirvel* en Flameing Lamborgini. Den bestod av Khaloa i botten och ett skikt sambuca ovanpå, på sidan av ett snapsglas blå curacau och ett snapsglas baileys. Sen fick Jens ett sugrör och sambucan fjuttades på, Jens började dricka och så slogs båda snapsglasen över i khalua/sambuca drinken samtidigt som han drack. Krångligt, JA! Men rätt så häftigt.


Å här kommer...

...SHOPPINGEN

Det blev:
Klänning från Tiger
Jacka från Mexx
Tunika från American appeal
Tröja från Rodebjer
Klänning från Tiger
Klänning från Flash
Skor från Din sko, Duffy och Scorett (som numera finns i stan också;))

Får se om det blit Tigerklänning nummer 1 ikväll. Blir eventuell utgång med Jens.

Pizza

Fortfarande helt underbart att vara hemma. Sprang ner på stan (bara att slippa ta tunnelbanan in är ju helt underbart) en sväng och tittade runt lite, var ju tvungen att titta in på nyöppnade scorett. Var dock på tok för mycke folk för min smak så jag väntar nog någon vecka till innan jag kollar runt mer ordentligt.
Till middag idag blev det hemmagjord pizza med tzatsiki och pizzasallad, supergott! Och till efterätt blev det färska jordgubbar inhandlade igår på hötorget. Högst troligt årets sista...

Och rödvin till såklart....


Äntligen hemma

Så var man hemma igen efter en mycket hektikt vecka i Stockholm, för det var ingen semester precis. Det var upp tidigt varje morgon för att hinna med en massa shopping, skansen och grönan, sen blev det till att besöka Marie en kväll och den andra blev det middag ute med Johan och sen var det dags att åka hem. Hade varit skönt med någon/några dagar extra så att man kunde ha gått lite i gammlastan och ätit en sån där god glass med en alldeles nygräddad våffla men det får väl bli nästa gång.

På väg dit. Vi har det bra, vi här bak i bilen....

Här förmodar jag att hon fått något, annars var inte stan speciellt rolig

Från Knut och Maries nybyggda hus i Viggbyholm, mycket tjusigt!

Finfina blommor med en "hög-på-socker" Wille i bakgrunden.

Kan inte riktigt bestämma mig om lilla Oliv skulle passa som brunett eller inte? Hmm..

Från skansen! Såklart, finns väl inga älgar i Stockholm heller? (fördom)

Ett sjölejon eller vad det nu var..

Sen blev jag jagad av en ekorre, måste ha sett kul ut, eller hur mamma?

Lite äckliga men ändå smått facinerande...

En anaconda och en riktigt stor sådan också..

Här fick alligatorn syn på Olivia ;)

Från grönan, jag passade på de eftersom karuseller mest gör mig illamående. Jag valde shopping istället, otippat!?

Så här såg det ut i Evas hall sista dagen, helt otroligt att allt gick in i bilen, dock krävdes det många års erfarenhet av tetris och pussel för att lyckas..

Olivia och kusin Johan. Blidde kladdkaka och jordgubbar där innan det bar av hemåt.
Kommer lite bilder på all shopping sen....

Confession of a shopaholic

Det kändes väl som en passande film att se före en shoppingresa ;) Tror dock inte jag ens är i närheten av riskzonen tack och lov!

Nedräkning nu, först några timmar jobb sen åker vi.. Längtar ihjäl mig! 


Imorgon bär det av

Igår hade vi finfrämmande av Jennie och Anton, då bjöds det på trerätters, först melon och fetaostsallad sen västerbottenslax och till efterätt blev det vitchoklad kladdkaka med björnbär. Sen dracks det givetvis en hel del vin också. Har även kommit fram till att Anton borde ha en fet övertidsersättning från jobbet med tanke på att han sålde sådär en tre TV apparater under kvällen ;)


Ikväll har vi varit hos mamma för att fira att hon snart blir lite äldre (om man nu fortsätter fira sånt i hennes ålder:P) Och imorgon smäller det, då blir det stockholm och shopping, visa kortet är laddat med alldeles för mycke pengar som förhoppningsvis inte ska vara slut då jag kommer hem ;P (men bara för att jag HAR en massa pengar att handla för kommer jag troligtvis inte hitta något alls, det är så det brukar vara tyvärr)
Hur som helst allt är packad så nu återstår bara en sak, Gonatt!



Årets sista "sol"dag

Var lite sol idag och jag var ledig vilket betyder att jag måste ut och sola. Blev bryggan hos pappa för ovanlighetens skull. Någon värme kan jag inte skryta med att det var, tog inte ens av mig till bikini men jag fick åtminstone vara ute. Och istället för en sallad som vi brukar äta blev det en värmande soppa. Sen kom ett gäng närgångna ankor på besök och tiggde mat men något sådant hade vi inte...
Imorgon väntar jobb och jag hoppas att det blit lite folk då så tiden går lite snabbare ;)
Nu blir det film i soffan :D

Vin en torsdag

Man kan alltid lita på att det finns vin hos mamma ;) Å ikväll hade vi också besök av Jonna och Jessica, och Jessica hade med sig sin pyttelilla vovve Stella. Tyvärr blev det alldeles för lite mys med Olivia som istället valde att sova hos Olivia (kan låta en aning förvirrande men jo, dom heter faktiskt lika)

Här är lilla Stella, hade tänkt lägga upp bilder på lilla skruttungen också men av någon konstig anledning kom handuken ivägen så fort jag plockade fram kameran. Äh, lägger upp en bild i alla fall ;)


Snart är det dags att återgå till vardagen

Tänk att sommaren alltid ska gå så himla fort, känns som den nyss började och nu är det snart september (=nästan höst) Dock hoppas jag på lite mer värme, åtminstone på fredag då jag är ledig och nästa vecka då vi ska till stockholm, sen är jag redo. Då kan jag med gott samvete återgå till vardagen eftersom jag har hunnit göra massor med roliga saker denna sommar. Dessutom har jag lyckats vara ledig nästan alla soliga dagar.
Det är nästan så jag längtar lite, fast bara nästan.


Shoppingresa till Stockholm

Jag och mamma planerar att fara på en shoppingresa nästa vecka, gissa om jag längtar. Hinner dessutom få lön innan så jag kan shoppa riktigt ordentligt. Får se om jag hittar någon snygg klänning till Fridas bröllop eller om det blir att ha min D&G klänning!? Ska inte hoppas på för mycke för då hittar man inget ;)
Blir troligtvis grönan också vilket jag inte ser fram emot lika mycke, är som ingen karusellmänniska. Däremot hoppas jag på att få ta med Olivia på skansen och terrariet, det var alldeles för många år sen jag fick titta på alla ormar där ;)

Fyraåringar from hell

Det är inte ofta det händer saker på jobbet, alltså saker som gör att man nästan ångrar att man var ledig. Igår hände det tydligen en sak i CK som jag verkligen önskar att jag hade fått se. Det hade kommit in tre fyraåringar som löpte amok, dom hade vattenkrig på toan, rev ner grejer och stannade rulltrappaorna, Johan (vakten) hade tydligen inte haft en chans, han måste verkligen ha känt sig stor och stark! Eller så kanske inte;) Hur som helst, det måste ha sett galet roligt ut.
Sen kan man ju fråga sig var föräldrarna höll hus? För ingen är väl så dum att man släpper ett gäng fyraåringar "lösa" på stan.

Bus med båt

Igår kväll var vädret underbart så det blev till att sitta på flotten och pimpla vin och efter det blev det (inte helt oväntat) utgång. En superkväll blev det i alla fall, som följdes av en superdag. Var meningen att jag skulle jobba idag men Kicki hade inget emot att jobba för mig och det hade givetvis inte jag heller. Så hela dagen har vi varit ute och solat, åkt båt och ring. Och här kommer massor med bilder från dagen.

Små grodorna! Vi var och åt middag hos P-As föräldrar idag och då vi gick på jordgubbsjakt i deras land hittade jag dom här, visst är dom toksöta?


Kräftskiva

Ikväll var det kräftskiva hos mamma och här följer lite bilder från den.

Nicke dukade fint och la en liten död kräfta på varje tallrik ;)

En kräftmassgrav :P

Jag och P-A mitt upp i alltihopa.

VB paj (som jag har bakat)

Bild tagen av Olivia på Olivia.. Snyggt!

Vinbärs-marängpaj (också bakad av mig)

Vi spelade badminton i mörkret och det var rätt så utmanande (på mer än ett sätt) men till mitt försvar så var det otroligt svårt att springa i långklänning. Trodde dock inte att mina trosor syntes så mycke som dom gjorde, blir nog shorts nästa gång ;)

Sen så fick P-A en present av mig och Olivia idag, snygga va!?


Nu är mina två lediga dagar slut och det är med sorg i hjärtat som jag nu säger gonatt, för imorgon måste jag återgå till arbetet... Sov gott allihopa!


Ledighet = underbart

Dagen idag blev verkligen precis så underbar som jag hade hoppats på, och det bästa av allt är att jag har en kvar (ledig dag alltså) Det blev i och för sig inget bad (eller räknas det om man kliver ner på stegen tills vattnet når naveln och kliver upp igen?) men en hel del sol. Sen hade jag funderat på att svänga förbi macken och inhandla en tidning innan solandet, men det behövdes inte för just när vi skulle fara damp en tidning ner genom brevinkastet, kunde inte ha kommit mer lägligt. Så god mat och gott fika, en spännande bok, en ny tidning och lite semestermusik har min dag bestått av. Fler såna dagar efterlyses tack;)
Efter solandet gick jag upp och gosade med pappas söta småkissar, som tyvärr slutade med en allergichock. Efter det plockade jag en massa vinbär som förhoppningsvis ska bli en vinbär och marängpaj, har aldrig gjort en sån förut så håll tummarna så att jag lyckas. Och nu blir det nog ett glas vin på Olles med Jennie och Anton...


Lite "after beach" snacks


Soppatorsk

Det blev en härlig men händelserik kväll med flotten. När vi hade varit ute någon timma eller så började Anton spekulera i om soppan skulle räcka eller inte, det visade sig snart att den INTE skulle göra det. Tack och lov var vi inte allt för långt ifrån bryggan men jag kan omtala att paddla med en bräda (som var vår första lösning på problemet) inte alls var så lätt som man kan tro. Det hela slutade i alla fall med att Anton fick ta ett rep och en simtur, stackars liten!
Här kommer lite bilder från kvällen(förstår att dom är efterlängtade eftersom jag inte varit så duktig på att ladda upp några på senaste)

Skål!

Ehhh.. Skål (om man nu kan skåla med kaffe?)


Jennie (som förhoppningvis ska bli frisör) gjorde mig snygg i håret.

Här paddlas det för fullt

Ska föreställa Anton när han dyker men kameran hann inte riktigt med

Åh hej, åh hej

Inte nog med den lilla incidenten, på vägen till bilen såg jag och Jennie hallonbuskar fulla med röda små bär. Problemet var bara att dom var längst upp på en slänt med en lutning på sådär en 89 grader.  Upp gick ganska bra men nervägen gick sämre (för mig i alla fall) Tog mig (ofrivilligt) ner på rumpan, måste ha sett roligt ut, eller hur Jennie? Hur som helst, som jag sa: "Ner tar man sig alltid"

Nu ska jag njuta av två lediga dagar och tro det eller ej med det utlovas sol. Så allt är nu förbrett för två dagar på stranden. Pastasallad, chokladmuffins, bärrutor, melon, nektariner och kaffe. Det ska bli heeelt underbart. Gonatt på er!

Barnarbete

Idag kom Olivia in på jobbet och skulle vara där en stund innan mamma skulle komma och hämta henne. Och det är alltid bra med lite gratis arbetskraft, hon kan blippa varor, packa i påsar och damma med dammvippan (tror att tjejen har en framtid inom kosmetika branchen men det återstår att se)
Nu ska jag ta och packa mig ner till bryggarbacken och bli upplockad av flotten och sen ska jag njuta och dricka vin heeeela kvällen, för imorgon är jag LEDIG! Såååå underbart!

Ibland undrar man!? Del 2

Undrar om det är solen som lockat fram alla dessa lustiga människor. Idag kom det in en liten tant och bad om att få köpa:
- Två trisslotter tack!
Jag trodde givetvis att jag hade hört fel och bad henne upprepa och jo, tame tusiken! Hon bad verkligen om trisslotter. Jag:
- Tyvärr så har vi inga sådana här.
Tanten:
- Är du säker på att ni inte säljer lotter?
- Jo, jag är helt 100 procentigt säker, men prova på ica...
Och tanten tackade och gick ut..

Jag har haft tidigare kunder som frågat om vi säljer matjord, låsspray, omega 3 kapslar och busskort. Undrar vad som kommer härnäst?

Ibland undrar man!?

Fick en mycket underlig fråga idag av en kund och den löd:
- Hej, du jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak?
Jag:
- Självklart! Vad kan jag hjälpa dig med?
-Jo, jag har ett presentkort här på 100 kronor och undrar vad jag ska köpa?
- Hur i helsikke ska jag kunna veta det (var vad jag ville säga) men
- Bra fråga, är det nåt särskilt du behöver? var vad jag sa, men hon kunde inte komma på något sådär på rak arm utan undrade vad vi hade som kostade runt en hundring? Och vi har MÅNGA saker som kostar runt en hundring.

Hon köpte inget utan skulle fundera vidare!!?


Trevlig resa Stina!

Igår var det tjejkväll hos Frida och sista kvällen som vi fick med Stina ut. För på måndag åker hon tillbaka till Malmö:( Men det dröjer dock inte allt för länge innan hon kommer hem igen, närmare bestämt runt den 18.e september för då ska Frida bli fru Sundström :D
Hur som helst, krogen igår var sådär men tjejförfesten (+Jocke) var supertrevlig.

Och idag var det sol och fint väder så då kändes det extra tråkigt när man var tvungen att jobba, men det gick bra, tiden gick dock betydligt segare än förra söndagen. Sen så har jag även hunnit med lite träning efter jobbet. 1,8 mil cykel och 25 minuter joggingrunda, mest för att provspringa mina nya dojjer, verkar tyvärr som att dom var ett rätt misslyckat inköp men jag ska ge dom en chans till.. Nu blir det snart duschen sen gonatt!!!!

RSS 2.0