Inlines nu..

Efter all denna mat tror jag att det är på sin plats med lite motion, och ikväll blir det inlines. Första gången i år så vi får väl se hur det går, om jag är som bambi på is eller om jag åker som Foppa? Skulle tippa på någon form av mellanting...
Måste även lära mig bromsa för det har aldrig varit min starka sida...

Finfrämmande och grillning...

Idag fick vi stor besök av en liten söt tjej och hennes pappa, oj vad man blir bäbis sugen ibland. I alla fall fram till dess att lilla Klara blev trött och lite gnällig;) Och här kommer lite bäbisbilder (egentligen kanske hon är lite för stor för att kallas de) på Klara.


Här leker vi tittut!

Å så middagsbilder..

Var lite less på bearnaisesås så jag gjorde en variant som jag hittade på själv, jag hade:
Fetaost
1 burk creamefraiche
Några soltorkade tomater
Några kvistar färsk basilika
Och så rörde jag ihop det till en gegga, blev mycket gott!

Och efterätten bestod av glass, maränger, jorgubbar, banan och chokladsås, också de supergott!
Och till sist: Dagens sol och bad bilder (för er som är less på detta återkommande inslag så lovar jag att det mycket snart kommer att få ett slut eftersom att jag mest kommer att jobba från och med måndag;))


Är mycket stolt över hur bra jag lyckade med de två bilderna ovan..

Mitt i älven finns en stor sten.... Som man kan stå på om man vill :P


Morgonrock & jordgubbar...

Ikväll blev det för första gången på vääääldigt länge en slappar kväll i soffan, denna inkluderade både jordgubbar, film och morgonrock. Riktigt skönt (och gott) Har även varit lite duktig i afton och cyklat 5 km och promenerat lika långt.
Och idag på dagen blev det falkan igen men denna gång hade jag med mig Olivia och lekte MILF, hihi ;)

Mer sol & mer alkohol...

Har gjort en tvådagars för fösta gången på mycket länge och visst känns de att man inte är 18 längre, gick lite halvtrögt att dricka igår men efter ett tag kom man igång igen. Kvällen fick tyvärr ett tråkigt slut (låter värre än det var) jag fick en massiv huvudvärk och var helt övertygad om att skallen skulle sprängas på riktigt. Så det blev snabbt hem och snabbt i säng. I morse var tack och lov huvudvärken borta så då blev det max sen falkan med Jennie och Anton. Otroligt vad lite bad kan göra för bakfylla, underverk!

Pizza och sommardrinkar...

Sen massor med dans på flotten, gud vilken inlevelse vi hade!


Hur vart det så?

Som jag sa skulle jag och Stina sätta oss på någon trevlig uteservering igår (tanken var Olles) och bara ta en sommar drink och njuta av värmen, de blev Johanna i parken i stället och det blev betydligt mer dricka än bara en sommar drink.
Sen bar det upp till Station 8 och slutade inte förrän kl 02.00 och då hade otaliga glas rödvin och en och annan hallonmix slunkit ner, så blev det med den "ta-de-lungt-å-bara-dricka-en-sommardrink-kvällen". Men jag ska inte klaga för vi hade riktigt roligt. Och idag tackar jag gud (eller snarare teknikmagasinet) för bakis tabletter, två före sänggående och jag mådde som en prinsessa imorse (nästan i alla fall) Sen bar det som vanligt av till stranden (boviken idag) och jag har för första gången badat i havet, två gånger dessutom..

Och så här snygga var vi igår...

Årets första bad (i Sverige)

Börjar kanske låta lite enformingt men jag har solat även idag, och badat för första gången.. Det var hela 24 grader varmt i älven i myckle, helt underbart!
Å nu ikväll blir det sommardrink med Stina, mest troligt på Olles men det återstår att se...
 

Ledighet & alldeles för lite tid..

Det är lite konstigt  att ibland när man är ledig är det som att man har mindre tid över än när man jobbar mycke, kanske beror det på att man blir aningen mindre effektiv och måste därför prioritera bort vissa saker. Och det som först bortprioriteras är tyvärr träningen, men vem vill träna i den här värmen (bra ursäkt). Men ikväll tvingade jag mig själv att göra det i alla fall, så det blev 5 km löpning och en cykeltur på 1,6 mil.
Det behövdes verkligen efter alla slappa dagar i solen, blir nog en till sån imorgon...
Här kommer bilder från dagen:




När jag skulle cykla hem hade de blivit lite kallare så då hittade jag den här gamla godingen i garderoben, den är säkert minst 10 år gammal. Känner du igen den Stina;)


Single water slide & rosévin!

Idag har jag varit hos mamma och solat, badat barnpool och åkt "single water slide" superkul fast livsfarligt.
Speciellt om man gjorde en "Anja Pärsson" eller "sälen " som den kallas, då gick det riktigt fort.
Sen fick vi besök av Frida och Stina som stannade på lunch. Till lunch blev det lax, potatis och rosévin, ledighet är underbart!



Finns även en film men lyckades inte lägga ut den..

Häpnadsväckande!

Uppenbarligen är det som jag och Jennie alltid trott, man blir inte smalare av att äta nyttigt och träna mycke. Tro mig jag har kämpat hela våren! Me så åker man till turkiet och äter mycke mat och framförallt mycke efterätter och tror att vågen i princip ska visa tresiffrigt när man kommer hem, men inte det, istället har jag har gått NER två kilo. Dettta bevisar ju alltså att efterätts-dieten fungerar. Min dröm har gått i uppfyllse!

Sola, gosa med småkissarna & presenter!

Idag skulle det enligt vädergurun Jennie (och yr.no) vara sol fram till 11.00 och regn mellan 11.00-13.00 och sen skulle det bli sol igen, nästan rätt. Så vi har jagat solen i sinne idag. Började på rovön, hann sola en halvtimma ungefär sen blev det regn. I väntan på att solen skulle återvända for vi och tittade på pappas småkissar. Regnet hade uppenbarligen inte hittat till myckle myckle så då blev det sola nere vid älven. Två timmar senare hade molnen tyvärr hittat dit också så då drog vi vidare till boviken, sol i två timmar till sen moln igen och då var klockan fara-hem-dags. Hoppas på mer sol imorgon så jag får behålla solbrännan.
Å nu ikväll blev det promenad och en cykeltur till mamma som hade varit på IKEA och köpt fina presenter till mig. Underbart!

I myckle

Små kissarna

Boviken, vi var rätt så ensamma där...

Å så presenterna. Tack mamma!

Hittade en bild..

Att jag inte tänkte på att de fanns en balbild på norrans hemsida, här är den i alla fall...


Lillebrors student!

Kom just på när jag såg Stinas bilder att jag glömt att lägga ut bilderna från Nickes student (sen har jag hört att det varit en del klagomål på att bloggen innehåller väldigt mycke Olivia men inge Nicke) Tyvärr så har jag inga bilder från balen men jag kan omtala att dom var otroligt fina:D

Innan maten fick alla champange och chokladdoppade jordgubbar

Det blev en hel del god mat också (som jag varit med och lagat)


Å här öppnar han lite presenter, tyvärr hann kostymen åka av innan jag plockade fram kameran


Sen bjöd Olivia på lite show.

Och till sist lite tårta!

Man lär sig något nytt varje dag..

Stina har äntligen kommit hem från Malmö så ikväll har vi umgåtts (länge sen sist) och så har hon lärt mig hur man röker vattenpipa (hade aldrig provat det förr) och så har vi druckit Turkiskt äppelte. Sen så har hon också lärt mig ett nytt party trick: Att blåsa såpbubblor samtidigt som man röker, detta resuterade i rökfyllda bubblor, mycket fascinerande!

Rökfyllda bubblor, hihi!


Midsommar på båten...

Kom hem från Turkiet strax före kl 18.00 på midsommarafton så bråttom blev de om vi ville hinna med något midsommar-firande överhuvudtaget. Snabba som vi är körde vi snabbt hem och lämnade Turkiet-väskan å slängde ihop en midsommar-i-båten-väska å körde snabbt som tusan till kågehamn där mamma var redo med grillat kött, potatisgratäng och jordgubbstårta med chokloadbotten, mums! Sen blev det en ganska lugn kväll med rosévin och rödvin och efter det, gonatt! Var aningen trötta efter flygresan...
Sen på lördagen var det sol å ganska varmt å skönt (inte som Turkiet) så då blev det lunch och sola hela dagen på Bergskär. Hjällpte även Olivia att fånga grodyngel, något som det visade sig att jag hade talang för ;)
Och till sist, idag blåste det riktigt ordentligt ute i hamnen så vi ringde mommo å moffa dit vi givetvis var välkommna. Inte nog med att vi fick supersköna solstolar att sola i, vi blev även bjudna på lunch, kaffe och glass. Så nu är vi hem en snabbis för att duscha, sen blir det middag hos pappa å sen troligtvis minigolf med Jennie och Anton. Sen ska det faktiskt bli riktigt skönt att få sova i sin egen säng, var ca 10 nätter sen sist ;)

Tårtan (kanske märks att jag har en förkärlek till efterätter)

Så här mysigt är det inne i båten


Här kör P-A båten.

Här är en glad liten tjej.


Från mormor och morfars altan.. Varmt å skönt!


Båtutflykt & shopping!

Igår var vi på en nästan alldeles underbar båtutflykt och varför den var nästan beror på att dom spelade gräslig musik i princip hela tiden på högst nivå. Annars var det den klart bästa dagen här i turkiet. Vi fick simma iland på en massa mysiga stränder och klippor och så åt vi en supergod lunch på båten (man börjar bli lite less på hotellmaten vid de här laget) Å här kommer lite bilder från båtturen:



Här hoppar P-A från båten ner i de stora blå!


Å så här såg båten ut..


Sen var det shopping som gällde. På grund av värmen och blåsor under fötterna har vi skjutit på det så det var absolut dags. Hade ju dessutom en beställning från Olivia så det var bara att he sig ut å fixa.

Hon hade beställt en rosa eller röd "dansdräkt" hittade inte riktigt en sån som hon ville ha, istället för byxor blev de kjol. Sen så är det ju meningen att man ska pruta här men det är inte riktigt min grej men på stället där jag köpte dräkten prutade försäljaren åt mig. Jag skulle få "turkish price" bara för att jag kom från Sverige. Han började å sa att den kostade 45 lira (225 kronor) sänkte till 20 lira (100 kronor) men när jag sa att jag skulle kolla med Olivia först fick jag den för 10 lira (50 kronor)

Gissa om jag har blivit lurad många gånger med tanke på att jag brukar ta det för de utsatta priset...

Här kommer lite bilder från shoppingen...

Dansdräkt till Olivia!

Shorts till Nicke!

Turkiska tofflot till mig!

Lite intredning kanske, vet bara inte vars dom ska bo än!?

Och tobak med äppelsmak till en vattenpipa som var för fint paketerad för att jag skulle idas paketera upp å fota, den köpte i alla fall P-A så nu blir de hem å röka vattenpipa;)


Kemer, Turkiet!

Äntligen fungerar internet och äntligen kan jag uppdatera min blogg lite!
Här i Kemer är det tokvarmt, idag har det varit 42 grader i luften så jag har spenderat 80% av dagen under ett parasoll för att överleva. Den tappre P-A har dock legat i den brännande solen hela dagen och svettats som en gris.
Imorgon ska vi ut på en båttur och då hoppas jag att det ska svalka lite å inte vara så här olidligt varmt.

Sen så har vi ju all inclusive (första gången vi provar) och det är faktiskt jätteskönt, hittills har vi knappt spenderat några pengar alls förutom båtturen, turkiskt bad, en glass och en cola. Man behöver ytterst sällan gå hungrig och nykter (varför man nu skulle vilja vara det;))

Å här kommer lite bilder....

Brände mig jättekonstigt första dagen, trots spf 40



Äntligen en efterätt som är lika glad att se mig som jag är att se den

Kommer fler bilder senare för de tar bamselång tid att ladda upp dom här....


Tack Stina!

För att du har gjort min blogg supersnygg! Hade inte kunnat göra det bättre själv....
Speciellt inte med tanke på att jag inte ens vet hur man gör;)


Ny design!

Jag hoppas min lilla Joé är nöjd med sin gröna design.
Hon får känna efter om det är något hon vill att jag ska ändra på.
Annars, enjoy. /Stina

Kvällens outfit..

Måste ju slänga in ett sånt där klassiskt inlägg som ALLA tjejer har på sina bloggar.
Cyklade till mamma runt 10 på morgonen å solen sken (nästan i alla fall) men klockan 20 då jag skulle hem hade något hänt med vädret, så de blev till att låna regnställ av Thomas, inte riktigt min storlek men det fick duga.
Kan omtala att det iaf fyllde sin funktion.



Snart bär det av...

På fredag blir det turkiet och lyxhotell med all inclusive, ska bli otroligt härligt att vila upp sig lite men det känns alltid som att de är en massa saker att fixa innan så jag och min sambo brukar vara noggranna och skriva varsin pack/att-göra-lista och man kan verkligen se att vi inte har samma prioriteringar. Hans är aningen mer genomtänkt.

Min lista innehöll:
Färga ögonbrynen
Måla tånaglarna

Hans lista innehöll:
Fixa pass
Biljetter
Pengar
Tvätta
m.m

Tur att någon av oss ser till att allt det tråkiga blir gjort


Balen!

Har haft fullt upp heeeela dagen med att sminka en massa tjejer som skulle dit.. Blir lite nostalgisk, känns nästan som igår men det börjar vara rätt länge sen nu, börjar bli gammal :(

Här kommer ett litet urval, hann inte fota alla!



Visst är dom fina!

Ögonfransar!

Tisdag förra veckan var jag och gjorde en fransförlängning och idag var jag på återbesök för att kontrollera att allt satt där det skulle. Tanken idag var att vi skulle prova sätta på nederfransarna också, något som aldrig tidigare provats på salongen(Clive Russell) Tyvärr tyckte inte Gunnel att det såg ut att fungera så bra så jag får nöja mig med att ha långa "över" ögonfransar och så här ser det ut.


Å några år efter alla andra....

Ger jag efter och skapar en egen blogg..
Om någon undrar över namnet så kan jag omtala att det var näst intill omöjligt att hitta ett som inte redan var upptaget (kanske inte så konstigt eftersom jag var en av de sista att skaffa en blogg;)) I alla fall, då jag var liten så kallade min pappa mig lilla Jo vilket självklart var upptaget och i skolan kallade Stina mig Joé och det var också upptaget.
Men när jag provade blanda de två namnen gick det vägen...

Så nu ska jag bara spekulera i vilken kategori min blogg ska tillhöra, någon bra idé?
Tills vidare provar jag mig fram..

RSS 2.0