Nu ska här motioneras lite

Igår fyllde som sagt Josse år och det blev en riktigt lyckad kväll, god mat och JÄTTEGODA efterätter (har jag sagt att jag gillar efterätter?;)) närmare bestämt blåbärs cheescake och annanaspaj. Sen har jag kommit fram till att jag ska sluta dricka rödvin, jag blir knappt ens onykter men får en riktigt otrevlig huvudvärk, inte bra!

Idag dag har jag i alla fall jobbat heeela dagen och nu blir det cykel till innervik för att hämta bilden och sen blir det promenad eller löprunda, har inte riktigt bestämt mig för vad än. Och om det blir nå tid över och om jag orkar har jag även planer på att städa men det har vi osätt än....


ÄNTLIGEN

Ikväll blev det äntligen min efterlängtade hemmakväll, skönt! Laddar för imorgon då Josse fyller år, då blir det grillparty och mest troligt utgång. Hade dessutom turen att få sluta tidigt imorgon, redan kl 16.00, är kräkless på att jobba till 19 så ser fram emot det också...

Harry Potter

Tanken igår var att det skulle bli en lugn och skön hemmakväll med tanke på att det var drygt en vecka sen sist men så blev det inte för pappa ville bjuda på mat och det brukar ju vara svårt att tacka nej till (speciellt på en söndag efter jobbet och efter en cykeltur på 2,5 mil) Så självklart blev det middag där, och lyxigt värre med jordgubbar till efterätt. Och då tänkte jag att jag kan ta den där hemmakvällen idag istället men så blir det inte för nu ska här ses Harry Potter, har längtat som en tok men inte haft tid, så hemmakvällen får vänta en dag till ;) Nu hoppas jag bara att filmen är bra, har hört att den är underbar och att den är värdelös så jag ska försöka att hålla ner förväntningarna lite.


Groggis 2009

Då var årets "Groggis" avklarat med ett riktigt lyckat resultat förutom att jag fick lite huvudvärk (eller ganska mycke huvudvärk) vid klockan tolv så då blev det till att vika in årorna. Gjorde inte så jättemycke eftersom jag ändå skulle upp och jobba idag så då fick man må som en pärla på jobbet också. Och efter jobbet var jag så duktig att jag cyklade till Hjoggböle (ca 2,5 mil) och hämtade bilen;) Så nu blir det snart sängen, känner mig aningen trött och slut nu faktiskt!
Här kommer lite Groggisbilder


Fanns en fin bild på mig och Josse då vi körde vattenskoter men kom inte ihåg vem som tog den :(
Men då fick jag i alla fall det sagt ;)


Middag hos Anita

Som sagt var det middag hos Anita som stod på schemat ikväll och som väntat blev det jätte trevligt, god mat och god efterätt (som sagt, jag gillar efterätter;)) Och för en gångs skull kom ALLA, Marielle var dock tvungen att åka lite tidigare eftersom hon skulle jobba men hon kom i alla fall.

Och nu har jag bara inplanerat en sak till och det är Groggis imorgon, ska bli jättekul men jag längtar faktiskt lite efter en lugn hemmakväll men det får bli på söndag, då ska jag göra absolut ingenting...


Kvällen outfit och frisyr, dvs innan jag hade cyklat till Anita för då var varenda lock borta:(

Här är Anitas nyrenoverade kök


Hallen

Vardagsrummet

Maten

Och här är hela gänget samlat (utom Marielle som for och jobbade) visst är vi snygga?!


Sovfrämmande

Igår åt vi återigen middag borta, denna gång i skelleftehamn hos P-As mamma och pappa. Dom hade släkt middag med jättegod mat och JÄTTEgod tårta. Jag har inte behövt göra middag sen förra torsdagen och ikväll slipper jag också för då ska vi till Anita på jobbet och äta. Jag tror det kommer att bli supertrevligt, får lämna en läges rapport sen.
Här kommer lite bilder från gårdagen.

Så här skulle Leo se ut med en massa hår, vilken tur att han inte har nåt ;)


Oj vad jag är trött

Förfesten igår var jätterolig, fick håret fixat av en kille som är frisör, LYX! Sen blev det (inte helt oväntat) utgång, kunde ju inte gärna stanna hemma då jag var så snygg i håret;) Och tyvärr var jag inte riktigt lika duktig som sist, tanken var hemgång runt tolv och i säng senast ett. Så blev det inte utan istället för att ligga i sängen stod jag på dansgolvet och tappade rösten till "now when the love is gone" (nu låter det dessutom som om jag var jättefull men så var inte fallet, blev absolut endast två glas vin och inget mer) Hur som helst var nog klockan närmare två eller mer då de blev gonatt, och det känns idag;)


Dags igen

Då var det onsdag och dags för de återkommande onsdagsvinet, får se om jag lyckas hålla mig från utgång, jag borde i alla fall göra det eftersom jag ska upp och jobba kl 09.30 imorgon :(

Middag på vegas

Ikväll har vi varit och ätit middag på Vegas med P-A systrar, Stefan, Leo och hans kusin Robert. Mycket trevligt och mycket god mat. Och eftersom jag varit ute och sprungit idag så blev det efterätt också;)
Passar på att lägga in en "kvällens outfit" då jag för en gångs skull var uppklädd.

Klänning och scarf: Bruuns bazaar
Skor: Vagabond
Jacka: Nümph
Örhängen: Dhyberg & Kern

Mys med Klara

Idag (eller ikväll kanske man säger) var vi bortbjudna på middag till Daniel, Maria och Klara. Baconlindad kyckling med klyftpotatis och en god sås som jag inte riktigt vet vad den innehöll, supergott var det i alla fall och riktigt lyxigt att få bli bjuden på middag sådär när man jobbar till sju, då slapp man tänka på det. Underbart!
Sen så måste ju Klara vara en av världens charmigaste små ungar och så fort jag plockade fram kameran fick jag världens smile...


Plötsligt händer det...

Har som sagt spenderat helgen i stugan med heeela P-As familj (eftersom dom är utpridda lite här och var i landet händer inte det så ofta) och det är alltid lika kul att träffa Felix (som blir allt tuffare för varje gång) och nu fick vi också träffa Leo, ett riktigt charmtroll han också. En sak som jag hade hoppats på var att Felix skulle vara generös med pussar och kramar men inte det, lyckades dock smöra till mig en eskimåpuss (för er som inte vet vad det är så är det när man gnuggar näsorna mot varandra) Och idag blev det fullt hus i stugan då Sara och Andreas hälsade på med Albin och Emil. Felix hade förbestämt redan innan Albin kom att dom skulle plocka blåbär och gräva med grävskopan vilken dom gjorde. Och lite kaxigare blev han också då Albin var med så någon eskimåpuss innan vi skulle fara var det inte tal om. Men så plötsligt när vi hade packat bilen och var klara att åka kom både Felix och Albin springande och vi fick varsin kram, helt otroligt!

Här "badar" Felix

Lilla Leo ligger i vagnen

Och här har han somnat i mitt knä, mysigt värre!

Och så var vi duktiga och for ut och sprang en vända...

..till ett fiskeläger

Här stal jag en kram ;)

Och så lite mer Leo

Från stranden

Albin och Felix

Å så lilla Emil



Ska snusa bäbis heeela helgen

Igår kom P-As syster hem från Stockholm med Felix och nybäbisen Leo, så nu ska jag skynda mig iväg till stugan där alla är samlade (och självklart jobbade jag ju till 19 så jag får se han sist:( ) Men jag längtar så jag håller på att avlida, massor med andra ord!
Sen så håller jag tummarna, hårt, för att det ska bli sol hela helgen så att man hinner skaffa lite bränna innan nästa helg då det är Groggis, för som Josse brukar säga: Brunt fläsk är snyggare än vitt ;)
Kommer lite bäbisbilder sen, förmodligen på söndag.. Trevlig helg allihopa!

Betyg

Kom på att jag kanske ska göra någon form av betygsättning av Smashbox också så här kommer den.
Primern var jättebra och väldigt likvärdig med Lancomes och Ardens, concealern och foundationen var inte dåliga men ingen "aha" upplevelse heller, ögonskuggan har suttit på plats hela dagen och dom får pluspoäng för att dom har många och dessutom riktigt snygga färger att välja mellan, läppglansen kändes också väldigt mjuka och härliga och priset känns också helt överkomligt, roughen satt bra och gav mycke färg men urvalet hade kunnat få vara större eller åtminstone med fler rosa nyanser. Så av fem möjliga får smashbox mellan 3,5 och 4. Svårt att göra en rättvis bedömmning när man inte testat alla produkter.

Smashbox

Igår fick vi in ett nytt märke på kicks och jag och Hanna blev som två småbarn som just fått en stor godispåse. Så vi bestämde oss för att dagen efter (idag alltså) komma en halvtimma tidigare till jobbet för att prosminka oss med det nya märket och så här blev resultatet:


Det syns inte lika bra på kortet som i verkligheten men snygga var vi..

Och så här fint var stället.

Äntligen

Kl 23.55 var jag hemma och det blev endast ett glas vin. Dock var vi på station 8 en sväng (Stina är förmodligen kvar än) men någon dans blev det inte men det var mycket trevligt ändå... Nu blir det rostade mackor med creamchees och jordgubbsmarmelad sen sängen. Gonatt!


Tredje gången gillt...

Nu ska jag och Stina göra ännu ett försök att gå ut och bara ta ETT glas. Denna gång får det dock inte bli så mycket mer än så för jag börjar jobba rätt tidigt imorgon... Så håll tummarna!

Grattis momme!

Idag fyllde världens bästa mormor år så då blidde de att köpa present (1 flaska rosévin) och hoppa upp på cykeln och cykla till kåge för att gratta henne (hade förvarnat om vår ankomst så att det skulle finnas lite lunch också;))
Och lunch fanns det gott om, vi fick VB-paj, köttfärspaj, silltårta, grillade choritzos och potatissallad. Men det tog inte slut där för sen fick vi kaffe och jordgubbscheescake också. Det blev lite jobbigt att cykla hem på en så full mage men de gick. Och efter 2,7 cyklade mil for jag och simmade (1,25 km) också, rackarns va jag har varit duktig idag!!
Funderar om det kanske blir en liten kvällspromenad också, eller kanske inlines? Herregud, va får jag all energi ifrån? Får se om den håller i sig till jobbet imorgon?

Här är världens bästa momme!

Det lilla som blev kvar av cheescaken..

Busig kusin också på besök hos momme..

På väg hem...

Välstädat värre

Förra söndagen då jag skulle ha främmande av Sandra och Jossan hade jag en ordentlig storstädning innan och då passade jag på att ta lite bilder. Så för alla er som glömt att det faktiskt kan vara välstädat hos mig så kommer här lite bilder på det.








Bildbevis..

Här kommer helgen som var i bilder:

Vi solade...

Drack mojitos...

Tittade på solnedgången...

Myste och pussades...

Hittade en död mus, fy så äckligt!

Gick en rundvandring på ön..

Fångade spigg...

Och sov lite...

Romantisk middag för två..

Igår hade jag planerat att ha en lugn (tråkig) filmkväll alldeles själv, men så ringde Josse och frågade om jag inte hade lust att följa henne på Johanna i parken och äta middag och senare vidare på 30års fest? "Vågskål" lyxmiddag och 30års fest eller sitta hemma själv? Valet var inte så svårt och det blev en super trevlig kväll, Tack Josse!
Nu sitter jag i alla fall och slänger i mig en macka för vi ska till luleå och åka båt, kommer förmodligen lite båt och solbilder då jag kommer hem:) Hej så länge!

Nu Igen!!!

Igår skulle jag, Stina, Bea, Malin, Viktor och Märta ut och ta ett glas vin (hade starkt övervägt att vara nykter men köpte sen en LITEN flaska rött) Vi började i alla fall hos Stina och sen drog vi vidare till Old Williams, jag var smått onykter på min lilla vinflaska då vi anlände men tänkte att en cider kan väl inte skada? Hur som heslt, vår lugna "ett-glas-vin-kväll" slutade i varje fall med att jag kl 01.59 smått onykter, glad och svettig dansade som en galning på Station 8.s dansgolv...IGEN!

Dumma icamaxi

Här har man varit superduktig på förmiddagen och avverkat en promenad på 40 minuter + ett spinningpass på 45 minuter. Efter det blev det raka språret och handla (på tom, hungrig mage) och gissa vad dom jäklarna har provsmak på  idag? Just det, punchrullar, typ en av få saken som jag för mitt liv inte kan motstå... Som Olivia brukar säga: Typiskt!
Får väl bli en lite cykeltur efter jobbet som straff ;)

Shopping & jordgubbsmix

Dom flesta säger att det är dyrt att vara ledig men det stämmer inte för mig, speciellt inte när jag jobbar i stan. Blir alltid en liten snabbrunda på lunchen och som vanligt när man INTE har tänkt shoppa något hittar man en massa :(
Så det blev ett en liten "dress" (trosor och linne) och ett par pyjamas byxor från Calvin Klein, tror att jag skippar stanrundan imorgon på lunchen i hopp om att spara pengar, dock var pyjamasbyxorna riktigt sköna.
Nu blir det i alla fall kvällsfika i form av jordgubbsmix och sen raka spåret i säng. Gonatt!


Måndag, usch!

Då var det slut på ledigheten då, känns lite sådär. Hade som börjat vänja mig (och trivas) med att vara ledig men man måste ju tjäna pengar också.
Idag har jag i alla fall varit riktigt duktig: (känsliga läsare varnas för skryt) Cyklade till jobbet, jobbade, slutade jobba, gick broarna (den längre varianten) for hem och lagade middag för idag OCH för imorgon, for ut och åkte inlines till ursviken, hemma nu och har gjort lite situps och andra övningar och nu väntar bio med Stina. Får se om jag förtjänar att äta lite godis också.

Veckans i-landsproblem

Jag och mamma skulle ner på stan en sväng och parkerade bilen på icatorget-taket.
Mamma: Vars kan man lösa p-biljett?
Jag: Det brukar vara gratis på söndagar.
Mamma: Just ja, det är ju söndag, det är så jobbigt att hålla reda på dagarna när man har semester!?*suck*
Stackars lilla mamma som måste ha semester, det kan inte vara lätt ;)
Jaja, nu sitter jag i alla fall och väntar på mitt främmande som snart ska komma. Det är två av mina barndomskompisar (Sandra och Josefine) som jag knappt har träffat på flera år eftersom dom har varit ute och rest och gjort en massa andra roliga saker. Ska bli superkul och få träffa dom och jag hoppas att dom kommit ihåg att ta med en massa bilder från alla resor :D

Festival & äppelpaj

Inatt kl 04.00 hade jag jobbat 15 timmar i sträck på festivalen, då var det riktigt skönt att komma hem, ta en dusch och stupa i säng. Sen blev man väckt (dock inte så tidigt men ändå) av en ivrig liten tjej som ville på festivalen och åka karuseller. Personligen tycker jag att karuseller är hemska, fruktansvärda kräkmaskiner men P-A har inget emot att åka. Så de blev dom två som fick gå lös på "nöjesfältet", jag, mamma och Sandra passade på att gå en sväng på stan under tiden.
Och nu har vi just ätit grillat och druckit vin hos mamma och snart blir här efterätt, mums!

Här kollar vi in Johan Palm..

Radiobilar..

Lastbilar?



Äppelpaj med galet mycke vaniljvisp = hårdträning på måndag ;)
Här är i alla fall receptet på världens enklaste äppelpaj:
3-4 äpplen (skalade och skivade)
1 paket mjuk pepparkak mix
Smör eller margarin hyvlat med en osthyvel, ska se ut så här:

Sen in i ugn, 225 grader i ca 25 minuter, klart!

Vin & grilla korv..

Igår kväll blev det festivalen en sväng, var helt galet mycke folk och kön till Wallmanstältet var inte att leka med, ca 25 minuter fick vi vänta och när vi lämnade tältet var kön ännu längre + att kön till de andra tälten hade vuxit med så där en 50 - 100 meter. Hur som helst hade vi träffat mamma i Wallmanstältet och blivit inbjudna till dom på vin och korvgrillning och eftersom vi var rätt less så var de ett bra erbjudande. Och så blev det; vin, filtar, ljuslyktor, korv och mygg! Men trevligt var det...
Och idag är det jobb som väntar, dubbelt upp dessutom...Usch!

Klänning problem..

Har börjat leta en klännig till Fridas bröllop, inte lätt och lång klänning är egentligen inte min grej. Men idag provade jag i alla fall två stycken, rösta gärna på vilken som ni tycker ser bättre ut.
Klänning nr 1

Klänning nr 2

8 kilometer

Det blev bara 8 kilometer igår men så var det ju också första gången (var rädd att träningsvärken skulle bli allt för stor idag om jag åkt så mycke längre) Men fort gick det och jag åkte mer som Foppa än som bambi (om man nu kan dra en sån jämförelse?)
Nu blir det i allla fall iväg och bättra på brännan ytterligare och sen ikväll är jag inbjuden på vipkväll i Station 8:s tält med mat och dricka, ska bli riktigt roligt (hoppas jag) mer om det sen;)

RSS 2.0