Jularmband

Har inte fått tag i dom rätta prylarna för mitt inredningspyssel än men har pysslat ihop ett jularmband och ett nyårsarmband + att min gris har fått en fin rosett...



Mini-biskvier

Här Jennie kommer receptet :D

* 2 äggvitor
* 400g mandelmassa (riven)

Vispa äggvitor till ett lätt skum och blanda med den rivna mandelmassan. Klicka ut smeten i 5-krone stora klickar på en plåt och grädda 8-10 min i 200 grader.

Citronsmörkräm:
* 100g rumstempererat smör
* 1,5 - 2dl florsocker
* 1 äggula
* 2 msk lemoncurd

Bred krämen på biskviernas undersida sen dom kallnat och ställ dom sen i frysen ca 20 min. Sen är det bara att smälta 200g vitchoklad och doppa biskvierna i den :D



Julpyntet på plats...

Allt julpynt är på plats bara det som ska pysslas som ej är klart.....





I lördags hade Stina julfest hemma hos sig, maten var kanon, efterätten som bestod av frukt med kanel i ugn och saffransgrädde likaså och till på köpet fick jag den söta lilla grisen i julklapp (+ en jättestor bag full med grejer i vanlig ordning ;))

Julbak...

Har inte julpyntat men julbakat. Hade lite hjälp av Olivia i tisdags så några sorter blev det (förhoppningsvis ska det bli några fler) sen baket har jag legat deckad med 39 graders feber, idag har det dock känts lite bättre så imorgon väntar jobb och julfest på kvällen, härligt :)




Gjorde även en kola med turkiskpeppar som blev totalt misslyckad, ska göra ett nytt försök en annan gång ;)

RSS 2.0